Om AWC

Är du en person som föredrar att bli tillsagd av andra vad du ska göra? Eller gillar du att själv ta tag i taktpinnen och få saker gjorda? Om svaret är det senare, är chansen stor att du skulle passa som entreprenör. Denna webbplats är att betraka som en resurs, där du kan hitta svar på de frågor som du kan tänkas ha om småföretagande, entreprenörskap och uppstart av företag. Kanske driver du idag ett mindre företag, eller går i tankar om att förverkliga din dröm och starta ett eget företag. Eller så kanske du bara är intresserad av dessa ämnen och vill lära dig mer om dessa.

Insiktsfulla artiklar för entreprenörer

Oavsett av vilken anledning du är nyfiken på företagandet, kommer du här att hitta matnyttig information. Här på sajten publicerar vi intressanta artiklar som är kopplade till småföretagande, entreprenörskap och uppstartsföretag. Förhoppningsvis kan vi inspirera dig att ta din idé från idéstadiet till ett företag som du under många år framöver kan skörda frukterna av. Det material som vi publicerar tror vi är relevant för såväl blivande företagare som aktiva sådana.

Du kan till exempel läsa om de risker som är förenade med att starta eget, men också om de fördelar som företagandet har att erbjuda. När du är redo ta steget till livet som företagare, finner du här en checklista med alla de steg du bör genomgå innan du startar upp din verksamhet. Vi går också igenom de företagsformer som finns och skillnaderna mellan dessa. Vidare kan du läsa om de olika personlighetstyper som finns bland entreprenörer, du kommer säkerligen att känna igen dig i någon av dessa.

Om du behöver en liten knuff i rätt riktning, ger vi dig också 10 affärsidéer som du kan utföra enbart med hjälp av en bärbar dator med internetuppkoppling och en mobiltelefon. Sedan är det förstås upp till dig att väga fördelarna mot nackdelarna, och analysera din individuella situation; är företagandet verkligen någonting för dig? Är din idé verkligen genomförbar och hållbar? Har du vad som krävs för att lyckas i ett konkurrensinriktat företagsklimat? Tröskeln till att starta ett eget företag har aldrig varit lägre och den tekniska utvecklingen har bidragit till att göra företagandet tillgängligt för alla. Vi hoppas att du bestämmer dig för att sälla dig till skaran med hoppfulla entreprenörer och välkomnar dig i sådana fall till gemenskapen. Lycka till med ditt företagande!